Anmäl/Bli medlem här >>
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Bodens Gymnastikklubb
Träning för alla!

Alkohol- och drogpolicy

Vi är en ideell idrottsförening som vill att våra aktiva och medlemmar ska utvecklas i sin idrott och inte minst sitt kamratskap och sociala uppfostran. Våran målgrupp sträcker sig från våra barn/ungdomar till vuxna. Föreningen vill erbjuda en drog- och alkoholfri miljö i och kring aktiviteter som sker i samband med Bodens Gymnastikklubb. Användning av såväl droger (narkotika och dopningspreparat) som alkohol är strängt styrt enligt Svensk lag, så även inom vår föreningsverksamhet.


Tobak (snus och cigaretter)

Åldersgränsen för att använda tobak är 18 år, enligt svensk lag.
Föreningen tillåter inte att barn och ungdomar under 18 år använder tobak under eller i anslutning till träning, tävling eller annan föreningsverksamhet. Om föreningen upptäcker att någon av medlemmarna under 18 år bryter mot detta pratar vi med berörd person och kontaktar förälder eller vårdnadshavare.


Vuxna får endast röka på avsedd plats, tränare/ledare får endast använda tobak under raster, och då på avsedd plats. Om någon röker bland ungdomarna eller i sporthallen upplyser vi om vikten av att vara en god förebild samt om brandfaran.


Alkohol

Åldersgränsen är 18 år för att köpa och dricka alkohol på restaurang och 20 år för att köpa på systembolaget, enligt svensk lag. Vi tillåter inte våra ungdomar under 18 år att dricka alkohol. Om vi upptäcker att någon/några av våra ungdomar druckit alkohol pratar vi med berörd person och kontaktar föräldrar eller vårdnadshavare.


Som ungdomsledare och vuxen är det viktigt att tänka på sitt ansvar och att man är en förebild för ungdomarna. Du bjuder inte minderåriga alkohol och du sätter dig aldrig i bil i samband med idrottsaktivitet om du är det minsta osäker på att du är fullt körduglig i lagens rätta mening. 

Inom vår förening är det självklart att ingen alkohol förekommer under träning, tävling eller övriga aktiviteter. Som ledare, förälder och aktiv/medlem i Bodens Gymnastikklubb representerar du föreningen i alla dess aktiviteter och agerar i enlighet med denna policy. 


Droger (narkotika och dopningspreparat)

Allt bruk av narkotika och dopningspreparat är förbjudet enligt svensk lag.


Om föreningen misstänker eller upptäcker att någon av våra medlemmar hanterar eller brukar narkotika eller dopningspreparat pratar vi med berörd person och kontaktar förälder eller vårdnadshavare om medlemmen är under 18 år. Efter dessa åtgärder görs en bedömning och eventuella konsekvenser för den berörda. 


Ansvaret för ungdomars hälsa och utveckling är gemensam för föräldrar och ledare.
Ansvaret för efterlevnad av policyn ligger hos alla medlemmar inom föreningen.